LEVEN MET BREL

Dit programma is te boeken via:
De Zee Theaterproducties  http://www.dezee.nl/
Voor optredens bij u thuis:
Huiskamer Theater  http://huiskamertheater.nl/

AGENDA

30 september 2017 De Rijp, St. Cartouche/Grote kerk  20.00 uur
22 oktober 2017 Amsterdam, Betty Asfalt Complex 16.00 uur
27 oktober 2017  Spanbroek, Theaterkerk Wadway 20.15 uur
29 oktober 2017  Gorinchem, Peeriscoop theater  16.00 uur
1 november 2017 Goes, Slot Oostende  20.15 uur
16 februari 2018 Bolsward, Marne College  20.15 uur
9 maart 2018 Amsterdam, Apollo First Theater  20.00 uur
22 april 2018 Rijswijk, Schouwburg Rijswijk dependance  14.30 uur

Uit het persbericht:

‘Ne Me Quitte Pas’, ‘Marieke’, ‘Amsterdam’, ‘Mijn Vlakke Land’, ‘Liefde van later’ en vele andere Brel-hits, ze zijn allemaal te horen in dit avondvullende muziektheaterprogramma.

Michael Abspoel, bekend als dé stem van het televisie-programma ‘Man bijt hond’, brengt een originele hommage aan de grote Belgische chansonnier Jacques Brel. Hij leidt de nummers in aan de hand van herkenbare persoonlijke verhalen en vertelt welke invloed Brel op zijn leven heeft. Abspoel wordt daarbij begeleid door de bekende Jazz en World Music-pianist Marc Bischoff. Samen geven ze een geheel eigen interpretatie van de muziek van Brel.

De voorstelling is te zien in theaters, café chantants en op festivals in Nederland en Vlaanderen.

Televisie-en theatermaker Michael Abspoel ontwikkelde al jong een grote passie voor Jacques Brel. Hij realiseerde zich later dat Brel eigenlijk nooit weg was geweest uit z’n leven en een belangrijke rol is blijven spelen. In de goede en minder goede periodes bleek dat Brel altijd weer op zijn pad kwam.
Steeds waren er momenten dat zijn muziek hem weer inspireerde, troostte of hielp om te blijven geloven in zichzelf.

Met het muziektheaterprogramma Leven met Brel brengt hij een ode aan zijn held. Niet zoals zo vaak met een programma over Brel, maar juist over de invloed van Brel op zijn leven. Daarbij de vraag stellend: wat heeft Brel met ons gedaan ? De nummers van Brel krijgen door het vertellen van persoonlijke anekdotes en levenservaringen een extra emotionele lading.

Leven met Brel nodigt het publiek uit om na te gaan of de nummers van Brel misschien ook voor hen meer zijn dan alleen maar mooie chansons.

Wat betekenen de grote Brel-thema’s vriendschap, liefde, afscheid, jeugddromen en vrijheid ?

Leven met Brel gaat niet alleen over Abspoel, maar over ons allemaal. Met z’n directe nummers stelt Brel ons steeds de confronterende vraag hoe wij met deze thema’s omgaan inons leven ?

Deze benadering van Brel in de voorstelling doet volgens Michael Abspoel de meester het meest recht.

Brusselaar Brel, die in de jaren vijftig, zestig én zeventig wereldwijd zoveel mensen wist te bereiken – van Parijs tot New York – sprak een universele taal, kwetsbaar en authentiek, die iedereen begreep en in de ziel raakte. Voor de een is dit programma een warm weerzien, voor de ander een verrassende eerste kennismaking met deze tijdloze artiest.
Brel, die in 1978 stierf, wordt nu ook door jongeren herontdekt. Dat is te danken aan de Belgische wereldster Stromae. Hij ziet Brel als voorbeeld en heeft zich laten inspireren door de intense vertolkingen van zijn voorganger. Niet verwonderlijk dat kenners hem vergelijken met zijn beroemde landgenoot.

Leven met Brel is kortom een intieme muziekavond met een voor iedereen herkenbare en persoonlijke touch.